Laat je inspireren om de mooiste babynamen te vinden. Sla namen op en maak toplijsten aan!

Tom

Betekenis Tom

Vorm van Thomas. Aramisch `tweeling’, vgl. Griekse Didymus. Volgens Eusebius was de naam van de discipel eigenlijk Juda(s). Thomas was een bijnaam om hem te onderscheiden van de andere met dezelfde naam.
Hij was de latere apostel en werd de `ongelovige Thomas’ genoemd omdat hij aanvankelijk niet wilde geloven in de opstanding van Christus.

Bekende naamdragers: Tom Cruise IV (3 juli 1962) is een Amerikaanse acteur. De successen waren Born on the Fourth of July (1989), hiervoor kreeg hij zijn eerste Oscar-nominatie voor beste acteur. Tien jaar later kreeg hij voor Magnolia (1999) zijn tweede nominatie voor een Oscar. Veel succes had hij ook met de rol van luitenant en beginnend advocaat Daniel Kaffee in het militair rechtbankdrama A Few Good Men met Jack Nicholson en Demi Moore (1992).

Tom Egbers (18 oktober 1957) is een Nederlandse journalist, presentator en schrijver. Hij is presentator bij NOS Studio Sport.

Tom Waits (7 december 1949) is een Amerikaanse zanger, componist, schrijver en acteur. Zijn stem kan omschreven worden als een lage, rauwe, bijna grommende stem en soms hees fluisterend.

Komt voor in categorie: Engelse namen, Korte namen, Meest gegeven namen, Top Engelstalige namen.
Heet jij Tom of heb je een mening over deze naam?

Geef dan advies aan ouders die hun kind Tom willen noemen. Vul de onderstaande velden in en deel het met ons.
<