Laat je inspireren om de mooiste babynamen te vinden. Sla namen op en maak toplijsten aan!

Meisjesnamen 2023

Populaire meisjesnamen

De creativiteit van ouders bij het bedenken van een naam voor hun dochter is tegenwoordig veel groter dan 50 jaar geleden. Toch zie je altijd een trend in meisjes namen. De meest populaire meisjesnamen verschillen per land. Er worden elke dag honderdduizenden baby’s geboren. Natuurlijk is elk kindje uniek, toch delen veel meisjes dezelfde populaire naam.

Favoriete meisjesnamen in Amerika zijn Sophia, Emma en Isabella. Italianen zijn ook gek op de naam Sofia, maar vinden Giula en Martina ook mooi. Australiërs waarderen namen zoals Charlotte, Ruby en Lilly. In India noemen mensen hun meisjes Saanvi, Angel en Pari.

Internationaal populaire meisjesnamen zijn Sophia, Olivia, Ava, Emma, Emily of Mia. Als je op zoek bent naar een exotische babynaam zou je voor Esra kunnen kiezen. Lees hier 10 populaire babynamen voor meisjes van over de hele wereld.

Korte meisjesnamen

Korte meisjesnamen zijn al een aantal jaren in in Nederland. In de top 10 staan al 5 jaar achtereen Emma, Anna, Mila en Zoë. Ze klinken niet meer altijd Hollands, maar zijn wel kort, heel kort. Toch zijn de Hollandse korte meisjesnamen zoals Lot, Fien of Ans verre van oubollig. Het is anno nu namelijk een van de trends om jouw kleintje een oud Hollandse te geven. Ze zijn kort, stoer, makkelijk uit te spreken en soms ook traditioneel. Ook over de grens zijn oneindig veel korte meisjesnamen op te noemen. Het voordeel aan een Engelse naam is dat je kind een naam heeft die gemakkelijk in het buitenland te gebruiken en uit te spreken is. Het hangt er natuurlijk maar net vanaf hoe belangrijk je partner en jij dit vinden.

Lieve namen voor jullie dochter

Jullie dochtertje wordt natuurlijk het allerliefste meisje op de wereld. En bij een lief kindje, hoort een lieve naam. Maar zelfs uit alle lieve meisjesnamen is het moeilijk kiezen, want er zijn er zo ongelooflijk veel. Daarom helpen wij je graag een handje bij het kiezen van de perfecte naam voor een meisje. We hebben een aantal lieve meisjesnamen verzameld en hun betekenissen opgezocht. Zo kun jij je lekker laten inspireren vanuit je luie stoel. Wie weet vind jij tussen deze lieve meiden namen wel de perfecte naam voor jullie dochter!