Laat je inspireren om de mooiste babynamen te vinden. Sla namen op en maak toplijsten aan!

Julia

Betekenis Julia

Vorm van Julius. Latijns Iulius, naam van een Romeinse gens (dit is familie, geslacht), waartoe Gaius Iulius Ceasar behoorde. De betekenis wordt in verband gebracht met Griekse ioulos `de eerste wollige baardharen’ dus `de jeugdige’.

Bekende naamdraagsters: Julia van den Toorn (28 juli 1995) is een Nederlandse muzikant. Ze is de winnares van The Voice of Holland 2013.

Julia Roberts (28 oktober 1967) is een Amerikaans actrice. Ze kreeg een Academy Award voor haar hoofdrol in Erin Brockovich, nadat ze eerder al genomineerd werd voor Steel Magnolias en Pretty Woman. Daarnaast won ze meer dan dertig andere acteerprijzen, waaronder Golden Globes, een BAFTA Award en de National Board of Review Awards.

Julia Stiles (28 maart 1981) is een Amerikaanse toneel-, televisie- en filmactrice. Ze werd in 2011 genomineerd voor zowel een Golden Globe als een Primetime Emmy Award voor haar tijdelijke bijrol in de misdaadserie Dexter. Verschillende andere prijzen werden haar daadwerkelijk toegekend, waaronder een National Board of Review Award samen met de gehele cast van de tragikomische film State and Main.

Komt voor in categorie: Engelse namen, Franse namen, Meest gegeven namen, Namen van celebrities, Top Engelstalige namen.
Heet jij Julia of heb je een mening over deze naam?

Geef dan advies aan ouders die hun kind Julia willen noemen. Vul de onderstaande velden in en deel het met ons.