Laat je inspireren om de mooiste babynamen te vinden. Sla namen op en maak toplijsten aan!

Jongensnamen

Populaire jongensnamen 2022

De meest populaire jongensnamen van 2021 zijn weer bekend. De SVB (Sociale Verzekeringsbank) kan elk jaar op basis van de aangevraagde kinderbijslag precies zijn welke namen zijn gekozen door de ouders. Enige puntje is natuurlijk dat het de meest populaire jongensnamen van afgelopen jaar zijn, niet van dit jaar.

Hoe dan ook, afgelopen jaar waren de 10 meest populaire jongens namen:

 1. Noah
 2. Lucas
 3. Daan
 4. Levi
 5. Liam
 6. James
 7. Finn
 8. Luca
 9. Milan
 10. Mees

Elk land heeft populaire babynamen. Jacob is het helemaal in Amerika, de naam Hugo in Spanje. Zo heeft ieder land zijn eigen lijst.

Korte jongensnamen

Ook in bovenstaande lijst zie je al weer dat korte jongensnamen het nog steeds goed doen. Korte stoere namen voor een jongen hebben een aantal overeenkomsten. Deze jongensnamen:

 • Hebben drie tot vier letters;
 • Bestaan uit één tot twee lettergrepen;
 • Zijn bij jongens vaak internationaal, voornamelijk uit het Engels, zoals Noah, Finn, Jack en Dean.

Het wordt best weer hip om je zoontje een oud-Hollandse naam te geven. Deze zijn vaak kort, stoer en makkelijk uit te spreken én traditioneel. Maar ook nieuwe Nederlandse namen kunnen vaak kort en stoer zijn: wij Nederlanders houden blijkbaar gewoon van korte namen! Wat past bij jouw baby? En houdt jouw partner ook zoveel van korte en stoere babynamen als jij? Ook niet onbelangrijk is om te kijken hoe de voornaam bij de achternaam past, en bij een eventueel ouder broertje of zusje.

Stoere namen voor een jongen

Stoer en kort gaat vaak goed samen bij een jongens naam. Je kunt ook voor korte stoere jongensnamen kiezen die niet per se Nederlands zijn. Het voordeel van een Engelse naam is bijvoorbeeld dat je kind een naam zal hebben dat later wereldwijd bijna overal uitgesproken kan worden. Het kan zomaar zijn dat jij en je partner dit belangrijk vinden! Korte stoere babynamen voor jongens in het Engels kunnen bijvoorbeeld zijn: Ace, Boaz, Cem, Des en Jovi.