Laat je inspireren om de mooiste babynamen te vinden. Sla namen op en maak toplijsten aan!

David

Betekenis David

Betekenis `lieveling, vriend’. Naam van de opvolger van Saul als koning van Israel. Als herdersjongen overwinnaar van de reus Goliath, als koning de eigenlijke grondvester van het rijk. Hij maakte Jeruzalem tot hoofdstad. Hij is een belangrijk psalmdichter.

De heilige David, patroon van Wales, was Davis (Dewi) van Menevia. Hij was apostel van Zuid-Wales, Cornwall en Bretagne. Ook enige koningen van Schotland droegen de naam.

Bekende naamdragers: David Bowie (1947 – 2016) was een Engelse muzikant. Hij wordt gezien als een uiterst invloedrijk rockmuzikant, artiest en acteur, vanaf de jaren zestig tot heden.

David Beckham (2 mei 1975) is een voormalig Engelse voetballer. Hij is een middenvelder die vooral bekendstaat om zijn voorzetten, vrijetrappen, spelvoortzettingen.

David Duchovny (7 augustus 1960) is een Amerikaanse televisie- en filmacteur. Hij won in 1997 een Golden Globe voor zijn hoofdrol als FBI-agent in de sciencefictionserie The X-Files en in 2008 een tweede voor die als Hank Moody in de komedieserie Californication.

Komt voor in categorie: Bijbelse namen, Hebreeuwse namen, Meest gegeven namen, Schotse namen, Top Engelstalige namen.
Heet jij David of heb je een mening over deze naam?

Geef dan advies aan ouders die hun kind David willen noemen. Vul de onderstaande velden in en deel het met ons.